In deze albums worden ansichtkaarten groot weergegeven. Kies hiernaast uw wandeling door het oude Kampen.

Oude ansichtkaarten bieden een boeiende blik terug in de tijd. Het mooie is de afbeelding van een straat of gebouw al dan niet met haar inwoners. Wat is er veranderd? Wat is er nog van over?

Een kijk op het dagelijks leven van toen dat als groet werd verstuurd. Hoe anders gaat dit nu?

De afbeeldingen halen soms allerlei (mooie) herinneringen op. Misschien bent u zelf op veel van die plaatsen geweest, misschien herkent u veel, of juist, door allerlei veranderingen, weinig.


En dan die verhalen op een kaart. Als verzamelaar kijk je mee over de schouder van de schrijver. Van een korte 'Groet, ...' tot een uitgebreid verslag van een verhuizing. Prachtige verhalen die een ansichtkaart een extra dimensie geven.
Het zijn deze aspecten die mij hebben aangezet om de ansichten aan u te tonen. Bij elke ansicht kunt u uw eigen herinnering achterlaten. Ik wil u van harte uitnodigen om uw herinnering(en) te delen.

De getoonde ansichten behoren tot twee prive verzamelingen:


De collectie van E. van der Hoven bevat ansichten uit de periode 1900 - 1970. Bijeengebracht met name om als oud inwoner terug te kunnen kijken.


De collectie van dhr. J.C. Dortmond bevat ansichten uit met name de periode 1900 - 1930. Dhr. Dortmond heeft vele jaren een postzegelwinkel in Kampen gehad. In de loop van die jaren heeft hij ook veel ansichten verzameld. Een selektie daarvan wordt op deze pagina's getoond.


De foto van het IJsselfront is gemaakt door
G. van der Hoven.
De rechten van de gebruikte stadsplattegrond behoren toe aan Suurland-Falkplan BV - Eindhoven.

Ik wens U veel kijkplezier en stel uw reactie
(via

of gastenboek) op prijs.

Vriendelijke groet, Erik van der Hoven